Efektivním způsobem rozběhu elektromotorů jsou Softstartery Kinetics

Softstartery jsou zařízení používaná především v průmyslu a jejich hlavním úkolem je plynulé rozjíždění, resp. spouštění třífázového asynchronního elektromotoru. Kombinace elektromotoru se softstartéry si své využití nachází především u pohonů různých zvedacích strojů či ventilátorů. Připravili jsme pro vás odpovědi na nejčastější otázky související se softstartérem.

Proč se vyplatí investovat do softstarteru?

Softstarter Kinetics
Softstarter KINETICS LV – HPISD45-380-220, 22kW

Softstarter je zařízení určené k plynulé spouštění asynchronních třífázových elektromotorů. Kvalitní softstartér vám umožní v reálném čase nastavovat průběh momentových charakteristik při provozu elektromotoru a tedy jeho rozběhu i doběhu. Toto zařízení tak zabraňuje neúměrně rychlému či pomalému spouštění a také skokovému zatížení. Plynulým rozběhem můžete elektromotor využívat efektivněji a zároveň nedochází k zvýšené zátěži jeho komponentů.

Mám si vybrat softstartér nebo frekvenční měnič?

Konkrétní odpověď na tuto otázku vždy závisí na plánovaného využití a konkrétní aplikace. Obecně můžeme uvést, že pokud nepotřebujete regulovat otáčky elektromotoru a požadujete pouze možnost regulace rozběhu, postačí vám softstarter.

Jaké jsou montážní možnosti softstarteru?

Softstartery Kinetics jsou navrženy tak, aby jejich montáž a zapojení bylo co nejjednodušší. Konstrukčně jsou přizpůsobeny pro montáž na stěnu do rozvaděče a chlazené jsou vzduchem. Tyto softstartéry disponují komunikačním rozhraním MODBUS RS 485.

softstartery narocne podmienkyJsou softstartery vhodné i pro náročné aplikace?

Softstartery Kinetics jsou dostupné v různých provedeních a jsou tak vhodné pro jednoduché i náročnější aplikace. Využijete ho na regulaci rozběhu elektromotorů s různými výkony. Velkou výhodou softstartérů Kinetics je jejich snadné ovládání, máte možnost nastavit tři parametry, a to rozběhové napětí, čas rozběhu a čas doběhu. Softstartéry ale mají nejen regulační, ale i ochranné funkce, jako například ochranu proti podpětí, přepětí, přehřátí a přetížení.


Pokud potřebujete o softstarterech vědět více, neváhejte se na nás obrátit. Pomůžeme vám s výběrem a dodání díky našim velkým skladovým zásobám zvládneme do jednoho dne.

You Might Also Like