Zpříjemněte si svátky upečením vlastního chleba

Domácí chléb

Stále více lidí doma zkouší upéct svůj chléb, ale pro mnohé z nás je chléb jen něčím, co lze koupit. Stejně jako kvalita chleba v obchodech, opadla ve společnosti i jeho hodnota. Mnozí si ještě určitě vzpomenete na slova svých babiček. Chovali k chlebu úctu a řadili jej na úroveň zlata. Není tomu ještě tak dávno, kdy mohli péct chléb jen nejzkušenější pekaři a to především kvůli středověké pověsti, která považuje chleba za svátost, vytvářející pouto mezi nebem a zemí. Chléb má své místo i v křesťanství. Přesto, počátky pečení chleba se datují až do období 10 tisíc let před našim letopočtem. Zkusme tedy pečení chleba brát i s náležitou úctou.

Video recept je určený těm, kteří teprve nabírají s pečením chleba zkušenosti nebo jen přemýšlí, že se o to pokusí. Příprava se může zdát jednoduchá, ale nenechte se zmást, chce to hlavně zkušenost, než upečete chléb podle vašich představ.

Video popisuje, jak upéct kváskový chléb, zdravější alternativu ke chlebu klasickému z bílé mouky. Díky dalšímu videu si můžete udělat představu, jak naši předkové pekli chleba v peci.

Roman

redaktor Cool magazine